Sony Xperia Z2 kopen of Galaxy S5

Op het Mobile World Congres 2014 in Barcelona zijn door twee smartphone concurrenten twee toppers aangekondigd; de Sony Xperia Z2 en de Samsung Galaxy S5. Beide vertonen overeenkomsten, maar er zijn ook zeker verschillen. Maar welke is nou de beste koop voor jou?

Laten we beginnen met de Sony Xperia Z2; beschikt over een Snapdragon quad-core processor die draait op 2.3 GHz ondersteunt door 3 GB RAM. Verdere specificaties zijn een 20,7 megapixel camera; Stereo speakers, 4K video opname en een flink verbeterd scherm ten opzichte van zijn voorganger die 5.2 inch meet, een flink batterij van 3200 mAh en een resolutie van 1920 x 1080 pixels heeft allemaal op Android 4.4.2. Het scherm van de Xperia Z2 is flink verbeterd omdat er deze keer een betere technologie in verstopt zit, waardoor de kleurhelderheid heel veel beter is en het scherm tot de beste in de markt behoort.

Dan de Samsung Galaxy S5, die andere topper, die vele overeenkomsten vertoont met de Xperia Z2. Zo beschikt ook de Galaxy S5 over een Snapdragon 801 processor, alleen ligt de kloksnelheid met 2.5 GHz iets hoger. Daartegenover staat wel dat de Galaxy S5 'slechts' 2GB RAM heeft. Ook deze smartphone heeft een Full HD resolutie, maar het scherm is net wat kleiner; 5.1 inch. Verder heeft de camera minder megapixels (16), is de batterij kleiner (2800 mAh) en is de Galaxy S5 waarschijnlijk zo'n 50 euro duurder. Wat wel uniek is voor de Galaxy S5, en wat de Xperia Z2 dus niet heeft, is een vingerafdrukscanner voor ontgrendelen en om mee te betalen en de hartslagmeter waarmee je, gek genoeg, je hartslag kan meten 😉

1