Waarom doen aan linkbuilding?

Sommige mensen vragen mij waarom zij aan linkbuilding zouden moeten doen. Als iemand die zich nogal veel bezig houdt met internet marketing, is het lastig dat uit te leggen. Voor mij is het namelijk vanzelfsprekend dat je bijvoorbeeld SEO technieken gebruikt om meer bezoekers te trekken. Maar hoe leg je dat allemaal uit aan iemand die maar half snapt hoe zoiets werkt?

Ik begin altijd maar met er op te wijzen dat iedereen wel extra bezoekers wil op zijn website. Vervolgens probeer ik uit te leggen hoe linkbuilding daarbij kan helpen. Het zit namelijk zo. Google is altijd op zoek naar manieren om relevante sites te tonen als er op bepaalde woorden wordt gezocht. En met slimme internet marketing kun je ervoor zorgen dat je opvalt. PageRank is een methode waarmee zij onderscheid maken, en daarin kun je met linkbuilding je slag slaan. Dit is namelijk een algoritme dat kijkt hoe veel er naar jouw site gelinkt wordt en een waarde geeft aan die links. Door backlinks te stoppen in SEO teksten, kun je werken aan een sterker linkprofiel. En daarna kom je dus hoger in de resultatenlijst.

Linkbuilding uitbesteden

Mijn advies is vaak om linkbuilding uit te besteden. Het kost gewoon veel werk en een internet marketing bedrijf snapt veel beter hoe het moet worden aangepakt. Als je dergelijke lui de boel op laat knappen, gaat het altijd goed. Zij zorgen voor SEO artikelen, waarin allerlei backlinks staan. Die teksten worden door hen geplaatst op goede sites die geschikt zijn voor linkbuilding. En dan bedoel ik niet van die rare directories met alleen maar linkjes. Iemand met verstand van internet marketing weet dat dit niet werkt, het gaat om kwalitatieve URLs. Daarom is het SEO schrijven ook zo belangrijk, dat zorgt er voor dat de woorden om de links heen op waarde worden geschat.

Kosten en baten

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het uitbesteden van linkbuilding. Maar dat valt in het niet met de opbrengsten die je kunt verwachten als je hoog in Google staat. Als je goed in staat bent om het hele SEO concept toe te passen is internet marketing uitermate effectief. Weet je zelf niet genoeg van linkbuilding af, dan moet je het gewoon door een ander laten doen die dit wel kan. Als je fouten maakt kom je alleen maar lager te staan en uitbesteding verdient zichzelf terug.

Speak Your Mind