Zwangerschapskalender: enkele voorbeelden.

Om de verschillende fases binnen een zwangerschap duidelijk en overzichtelijk te belichten, leent een zwangerschapskalender zich uitermate voor dit doeleinde. Als een soort kalender omschrijft het per week of maand of soms per trimester, hoe de zwangerschap zich over het algemeen ontwikkeld bij zwangere vrouwen. Uiteraard is iedere vrouw en iedere zwangerschap uniek en kan er nooit met zekerheid worden gezegd of de situatie zoals deze besproken is in de zwangerschapskalender daadwerkelijk zo voordoet bij jou. Het is wel een goede richtlijn van wat je kunt verwachten. Je zult er nooit heel ver naast zitten. En het is altijd leuk om een indruk te hebben van hoe ver je kindje al is gegroeid en wat het al kan.

Op zwangerinfo.com kun je een voorbeeld van zo’n zwangerschapskalender vinden. Per week vind je hier informatie, tips, adviezen en plaatjes van hoe je kindje er waarschijnlijk uit moet zien op dat moment. Als je bijvoorbeeld 18 weken zwanger bent, klik je simpelweg op ‘18 weken zwanger’ en dan lees je dat je kindje nu goed kan luisteren en geniet van je hartslag.

Bij 19 weken zwanger krijgt je baby opnieuw een beschermend laagje over de huid. Bij 16 weken kreeg het al een fijn dons laagje.

1